Ухилянтам від мобілізації все ж таки заборонять дещо: що саме

Комітет Верховної Ради з питань держбезпеки, оборони та розвідки при розгляді поправок до законопроєкту No10449 про мобілізацію, залишив норму, щодо заборони особам, які ухиляються від мобілізації, керувати автомобілями. Про це повідомив член комітету Олександр Федієнко.

12 березня 2024 року нардеп від «ЄС» Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі повідомив, що Комітет проголосував за вилучення із законопроєкту No10449 норму про заборону ухилянтам керувати автомобілем.

Але 13 березня Олександр Федієнко повідомив, що в законопроєкті No10449, все-таки залишили обмеження у праві керування транспортним засобом для чоловіків, які будуть ухилятися від військового обліку. Інші обмеження були виключені з законопроекту.

Як будуть накладати обмеження 

Якщо чоловік не прийде по повістці або протягом 60 днів не оновить військово облікові дані, як зазначається в законопроекті, то його дані будуть передані до поліції, щоб ті в свою чергу його затримали та доставити до ТЦК протягом 15 днів. Якщо затримання неможливе – тоді на нього буде накладені нові обмеження через суд. Сьогодні за словами депутатів залишилося тільки обмеження у праві керуванням транспортним засобом.

Народний депутат Федір Вениславський зауважив, що законопроєкт No10449 повинні розглянуть та прийняти до кінця березня.

Також читайте:

Ухилянти вигадали, як зберегти авто після ухвалення нового закону про мобілізацію.

Кабмін назвав умову для бронювання від мобілізації – якою має бути зарплата.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.