Ухилянти вигадали, як зберегти авто після ухвалення закону про мобілізацію

Обговорення нових обмежень в мобілізаційному законопроекті спровокувало хвилю перереєстрації автомобілів в Україні. Чоловіки почали масово переоформляти автомобілі на своїх дружин та інших родичок жіночої статі через договір дарування.

Щомісячні дані, які опубліковані на сайті МВС, свідчать про те, що за останні місяці, майже у 2,5 раза зросла перереєстрація транспортних засобів.

Влітку кількість таких випадків почали поступово зростати, раніше їх було близько 200 на місяць. Ще в грудні українці дарували один одному автомобілі близько 500 разів на місяць, а в січні ця цифра перевищила 1000 разів. Пік був зафіксований у лютому, майже 1300 громадян зареєстрували подаровані автомобілі.

Експерти пов’язують це з новими обмеженнями, які прописані в новому мобілізаційному законопроекті, який зараз розглядає Верховна Рада. А саме, законопроектом пропонується обмежувати чоловіків в праві керуванням автомобілем, якщо він буде уникати військового обліку.

Договір дарування автомобілів, все частіше оформляють на жінок. У жовтні співвідношення чоловіків і жінок у цій статистиці становило 175/110. Листопад – 157/144, а вже в грудні 114/361.

У перший місяць нового року цей розрив досяг нового рівня – 865 жінок і лише 159 чоловіків отримали в подарунок автомобілі.

Також експерти зауважили, що в неправильному трактуванні обмеження, багато громадян поплутали володіння транспортним засобом та керуванням, тому вони почали масово переписувати автівки на дружин.

Раніше ми розповідали, що Кабмін назвав умову для бронювання від мобілізації – якою має бути зарплата.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.