Поліція вручатиме повістки: що чекає людей після прийняття мобілізаційного законопроекту

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки завершує роботу над правками законопроєкту про мобілізацію №10449. Про це розповідає адвокат Роман Сімутін.

За словами адвоката, в законопроєкті чітко прописано, що всі чоловіки віком від 18-60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ та пред’явити його на вимогу уповноваженого представника ТЦК та СП або працівників поліції, а також представника Державної прикордонної служби України у прикордонній смузі.

В новому мобілізаційному законопроекті також прописано, що поліція буде безпосередньо брати участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов’язаних та резервістів спільно з представниками ТЦК.

Тобто, повістки вони вручати не будуть, а тільки здійснювати фото і відеофіксацію процесу перевірки документів та вручення повісток працівниками ТЦК. Таким чином, депутати хочуть впевнитися, що всі дії вручення повістки виконується в рамках чинного законодавства і працівники ТЦК не перевищують свої повноваження.

Також законопроектом передбачено, що всі поліцейські повинні перейти зі спеціального обліку на загальний військовий облік, але при цьому всі вони підлягають 100% бронюванню. Адже зі слів депутатів, зараз іде велика нестача поліцейських в країні і на 2024 рік їх нараховується 98 тисяч осіб.

Раніше ми повідомляли, що аналітики розповіли, який мобілізаційний ресурс в Україні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.