Багато ухилянтів можуть зітхнути з полегшенням: їх майже ні в чому не обмежать.

В оновленому законопроєкті No10449 про мобілізацію, розроблений Міністерством оборони, містяться суворі обмеження для чоловіків, які ухиляються від мобілізації. Однак, розглянувши даний документ, депутати Верховної Ради постановили залишити лише частину цих обмежень. Тому деяких ухилянтів ці обмеження взагалі не торкнуться.

Єгор Чернєв, член комітету ВР з нацбезпеки розповів, які вимоги висуває Міноборони, та що саме хочуть залишити депутати в законопроєкті.

Міноборони хочуть встановити такі обмеження для тих, хто ухиляється від мобілізації:

  • обмеження прав управління нерухомим майном;
  • заборона на виїзд за кордон;
  • блокування банківських рахунків;
  • заборона на керування транспортним засобом;
  • відмовити в консульських послугах чоловікам, які не хочуть повертатися з-за кордону;

Депутати, все ж таки вирішили вилучити деякі обмеження із законопроєкту. Зокрема, вони планують виключити обмеження, що стосується операцій з нерухомістю. Дізнавшись, що влада може піти на такі заходи, багато чоловіків почали поспішно переписувати майно на своїх дружин, матерів і подруг.

Також було вилучено обмеження щодо блокування банківських рахунків. Багато чоловіків поспішили забрати свої вклади з банків, поставивши під загрозу нормальне функціонування фінансової системи України. Тому вклади військовозобов’язаних які ухиляються від мобілізації вирішили не займати.

Більш всього, що влада відмовиться від обмеження для чоловіків в отримані консульських послуг, але рішення по цій нормі остаточно не прийняте.

Отже, депутати остаточно прийняли тільки дві заборони для чоловіків “ухилянтів”, а саме: виїзд за кордон і керування транспортним засобом.

Однак перша заборона в Україні вже набула чинності. Тому нардепи вважають, що повторювати це в мобілізаційному законопроекті ще раз немає сенсу і по суті, залишається лише заборона на керування транспортним засобом. У цьому випадку військовозобов’язані, які не володіють транспортним засобом і так нічого втрачають.

Раніше ми розповідали, який мобілізаційний ресурс є в України по даним аналітиків.

Також наша редакція писала, що депутати працюють над законом, щоб роботодавці могли бронювати працівників за гроші.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.