У ТЦК зробили заяву про “зрив мобілізації“: що відомо

В Україні уже не раз з’являлися тривожні повідомлення про мобілізацію, яка нібито перебуває під загрозою зриву. У ТЦК роз’яснили ситуацію та запевнили, що багато чоловіків самі зверталися з проханням видати їм повістки.

Речник ТЦК у Полтавській області Роман Істомін нагадав, що деякі українські чоловіки продовжують спроби уникнути мобілізації. Вони не стають на військовий облік та не реєструють своє нове місце проживання. Тому військові перевіряють документи на блокпостах, у громадських місцях та на вулицях.

Майор запевнив, що декому просто не вистачило рішучості самостійно прийти до військкомату.

«Чимало громадян, яких зараз мобілізують, — це люди, яким потрібен був поштовх. Не раз чув, як вони казали: Я чекав на повістку, але сам не йшов. Бувають випадки, що військовозобов’язані самі просять виписати їм повістку. Ще одним способом сповіщення є передача повісток на підприємства, які потім керівники передають підлеглим. ” – зауважив Істомін.

За словами представника обласного ТЦК, його колеги майже не роблять поквартирних обходів. Наразі не можна говорити про провал мобілізації. Люди виконують свій обов’язок і захищають Батьківщину, лави армії поповнюються регулярно, але не так швидко, як хотілося б.

Планів, звичайно, не озвучуємо, як і того, скільки призвали до лав ЗСУ. Набір в армію йде стабільно. Можливо, кількість і якість не виправдали очікувань, але й настрій суспільства не такий як хотілося б. Маємо те, що маємо, – прокоментував Роман Істомін.

Речник ТЦК Полтавської області зазначив, що новий проєкт мобілізаційного закону No10449 має зняти соціальну напругу та покращити якісні показники. Істомін наголосив, що припинення мобілізації в Україні піде на користь тільки російським окупантам, тому цього не можна допустити.

Ворог використовує будь-який привід для дискредитації. Тему мобілізації рашисти порушують ще з початку повномасштабної війни, що негативно впливає на настрої українців.

Нагадуємо, що у комітеті Верховної Ради 4 січня військове командування вимагали від депутатів, щоб ті швидше прийняли закон про мобілізацію. Одним із головних аргументів було те, що до російської армії за останні пів року додатково призвала 400 тисяч чоловіків. Тому українська армія повинна мобілізувати стільки ж у 2024 році, щоб протистояти ворогу. Також додаткова мобілізація потрібна для ротації та поповнення втрат, які Україна зазнала на полі бою.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.