Чи потрібно мобілізація людей з II-III групою інвалідності: відповідь військового

Військовий вважає, що норма нового законопроєкту про визначення придатності до служби шляхом повторного медичного огляду є доцільною.

Мобілізація в Україні триває. Військовий, який на війні втратив кінцівку і продовжив службу, розповів про мобілізацію людей з II-III групою інвалідності.

Своїми думками поділився лейтенант Національної гвардії України, голова Асоціації ветеранів-підприємців АТО Сергій Позняк, який розповів про положення у законопроєкт щодо мобілізації, згідно з яким усі військовослужбовці, які отримали інвалідність ІІ чи ІІІ групи після початку повномасштабної війни, мають пройти повторний медогляд.

Це стосується і чоловіків призовного віку з обмеженими фізичними можливостями.

Позняк зазначив, що він досі є військовослужбовцем, маючи поранення, внаслідок чого втратив ліву нижню кінцівку. Формальної групи інвалідності у нього ще немає.

Я служу, їжджу на бойове злагодження, а також прохожу ВЛК. Тому вважаю повторний медогляд доречним. Зараз у нас дещо впав мобілізаційний потенціал, тому його треба посилити. Усі, хто має ІІ-ІІІ групу, повинні пройти перевірку для можливого їх використання у війську, – зазначив військовий.

Він також додав, що військова служба не завжди пов’язана з безпосередньою участю у бойових діях. Є штабна робота, є фортифікаційна робота, є навчання, інструкторська робота. Тобто, в принципі, в нашому випадку ця норма є розумною. Також він зазначив, що багато чоловіків, які отримали інвалідність у бойових діях мають бажання продовжувати службу в армії.

Нагадуємо, що 7 лютого Верховна Рада України у першому читанні ухвалили наданий Кабміном міністрів проєкт закону про мобілізацію. До законопроєкту подано понад 4 тисячі поправок.

Остаточно затвердити документ народні обранці можуть до кінця цього місяця. Голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневич зазначила, що новий мобілізаційний законопроект націлений на справедливу мобілізацію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.