Супутниковий інтернет Starlink почав працювати на смартфонах

Космічна компанія Ілона Маска SpaceX запустила перші шість супутників, через які можна підключитися до Інтернету з мобільного телефону без додаткового обладнання.

Про це компанія SpaceX заявила у своїх соціальних мережах – «Цей допис надіслано через супутник SpaceX». Це новаторське повідомлення означало успішне випробування можливостей прямого зв’язку Starlink з смартфоном.

Підтримуючи це нововведення, Маск ретвітнув допис із додатковою приміткою: «Цей допис було зроблено зі звичайного мобільного телефону безпосередньо за допомогою супутника SpaceX, без будь-якого спеціального обладнання». Його коментар підкреслив зручність технології, оскільки вона не вимагає спеціального апаратного забезпечення для телефону.

Однак Маск надав додаткову інформацію, яка може зруйнувати надії людей, які говорять про підключення до Інтернету, незалежно від того, де вони знаходяться. Швидкість такого інтернету не надто високо, а саме – 7 Мбіт/с. Тому за заявою Маска, супутники мають на меті забезпечити доступ до Інтернету в областях, де немає підключення, а не конкурувати з іншими операторами зв’язку, які надають більш високу швидкість.

Нагадуємо, що підґрунтя для цього досягнення було закладено наприкінці 2023 року, коли SpaceX отримала ліцензію на тестування зв’язку Starlink зі смартфонами. Цей тест базувався на успіху січня, коли компанія продемонструвала безперебійний зв’язок між смартфонами, не покладаючись на традиційні базові станції.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.