Не оновиш військово-облікові документи – обмежать в праві кермування

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, погодив обмеження в керуванні автомобілем щодо осіб, які будуть уникати військового обліку.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив член Комітету, депутат від «Слуги народу» Федір Веніславський.

«Якщо чоловік не хоче оновлювати свої дані в ТЦК та ігнорує повістки – то в Комітеті дійшли консенсусу, що в тому чи іншому варіанті обмеження у праві керування автомобілем може залишитися у законопроекті. Щодо блокування рахунків, то цю норму було відхилено. Обмеження в консульських послугах ще розглядається і думки розділилися 50-50», – розповів Веніславський

Як будуть накладати обмеження

У новому мобілізаційному законопроекті прописано, що всі чоловіки протягом 60 днів повинні прийти і оновити про себе дані у військкоматі. Це можна буде зробити трьома наступними способами:

  • через ЦНАП(центр надання адміністративних послуг)
  • електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста;
  • безпосередньо у ТЦК за місцем свого проживання чи перебування.

Якщо чоловік проігнорує дану вимогу, то в ТЦК звертатимуться до органів та підрозділів, що входять до системи поліції, щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до ТЦК. У разі отримання письмової відповіді про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК,  діло будуть направляти в суд, який в свою чергу буде накладати нові обмеження, які будуть прописані в новому мобілізаційному законопроекті.

Нагадуємо, що раніше народний депутат від партій “Слуга народу” Дмитро Наталуха розповів, що в Україні понад 3 мільйони чоловіків переховуються від військкомату. Він зазначив, що ці люди не є офіційно працевлаштованими, не стоять на військовому обліку, а також вони не інваліди та не навчаються. Тому новий мобілізаційний законопроєкт писався для того, щоб змусити всіх чоловіків протягом 60 днів прийти та оновити про себе дані, у разі ігнорування даної вимоги на чоловіків чекають нові санкції, які будуть прописані в законопроекті.

Також він додав, що всі обмеження, які будуть прийняті, всього лиш тимчасові і оновивши свої дані в ТЦК вони будуть знятті.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.