У Верховній Раді розповіли, які зміни внесенні в мобілізаційний законопроєкт

В Україні розглядають законопроєкт №10449, який викликав громадський резонанс. У Верховній Раді повідомили, з якими пунктами вони повністю не згідні та які санкції проти ухилянтів не будуть прийняті

Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав розгляд нового мобілізаційного законопроекту. Під час першого читання до документа було внесено близько 4 тисяч правок. Депутат і член комітету з питань оборони Федір Веніславський зазначив, що його колеги переглянули уже 30 % правок.

Нардеп зазначив, що члени профільного комітету не підтримали електронний кабінет, як обов’язок. Тобто, не обов’язково в ньому реєструватися, але підтримав його, як альтернативу, якщо чоловіку буде зручніше оновити про себе дані за допомогою електронного кабінету.

Комітет не рекомендуватиме такі законодавчі новації та вважатиме їх відхиленими. Також виступатиме проти обмеження інших конституційних прав і свобод, а саме блокування банківських рахунків та заборона консульських послуг чоловікам, які знаходяться за кордоном“, – повідомив Веніславський.

Парламентарій пояснив, що законом будуть прописані чіткі повноваження посадових осіб держави, підприємств, органів місцевого самоврядування, організацій та установ, які беруть участь у мобілізаційних процесах. Їхні обов’язки будуть описані детально, щоб вони не перекладали їх на ТЦК.

Також узгоджена вимога до військовозобов’язаних чоловіків носити з собою військово-обліковий документ та пред’являти його на вимогу правоохоронних органів або представника ТЦК. Нардепи вважають, що фіксація перевірки документів і вручення повісток повинна документуватися на відео.

Комітет також розгляне питання бронювання та відстрочення призову. В обговоренні візьмуть участь представники інших відомств і міністерств

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.