SpaceX успішно протестував «космічний» 5G-зв’язок Starlink

Офіційний обліковий запис компанії SpaceX в соцмережі X опублікував короткий, але водночас значущий для мобільної індустрії пост. Мова про першу у світі публікацію, відправлену через супутник SpaceX Direct to Cell, покликаний замінити наземні 5G-вишки на орбітальні ретранслятори.

На публікацію відреагував один із учасників проекту Бен Лонгм’єр. У відповідь він виклав у соцмережу повідомлення, в якому зазначив, що команда SpaceX досягла значного прогресу в розвитку проекту і впевнено продовжує рухатися вперед.

Перші супутники Starlink Direct to Cell компанії SpaceX та T-Mobile запустили на орбіту ще у січні цього року. Вони підключаються до існуючого угруповання Starlink через лазерний транзитний зв’язок, забезпечуючи, за словами розробників, більш щільне та стабільне покриття порівняно зі звичними базовими станціями.

2024-го компанія має намір «у сотні разів» збільшити кількість супутників, щоб забезпечити передачу не лише текстових, але голосових повідомлень, а також зв’язок клієнтських пристроїв з інтернетом. Якими будуть тарифи на підключення до супутникової мережі, SpaceX поки що не повідомляла.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.