Кому можна не йти в ТЦК, навіть якщо отримав повістку

Під час воєнного стану всі чоловіки призивного віку (18 -60 років) повинні з’явитися в ТЦК та встати на військовий облік. Проте є ситуації, коли це не обов’язково – в цій статті ми розповідаємо, які обставини можуть відкласти похід в ТЦК та СП.

Ще у 2010 році КМУ постановив, що є 5 категорій чоловіків, які можуть не приходити до ТЦК у воєнний час навіть за повісткою. У 2022 році закон було переглянуто і тепер норма поширюється на військовозобов’язаних і резервістів.

Поважні причини для неявки в ТЦК такі:

 

Також важливо зрозуміти, що обставини, за яких військовослужбовець або резервіст називає, як причину для неявки до ТЦК, повинна бути підтверджена документально. Інакше на чоловіка чекають санкції.

Які причини ігнорування повістки вказані у новому законопроекті

У Верховній Раді зараз на розгляді зареєстрований новий мобілізаційний законопроект, який вносить зміни в законодавство. У разі його ухвалення, зміняться й поважні причини для ігнорування ТЦК. Список буде наступним:

 

Обов’язкову мобілізацію військовозобов’язаного буде відкладено, але він зобов’язаний сповістити ТЦК про причини своєї відсутності не пізніше ніж через 3 доби після вручення йому повістки.

Раніше ми розповідали, що українські чоловіки впродовж 60 днів мають з’явитися до ТЦК.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.