Рада дала згоду на демобілізацію частини військовослужбовців

Верховна Рада ухвалила президентський закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.

За документ проголосували 319 депутатів, про це повідомив Ярослав Железняк з партії «Голос» у своєму телеграм-каналі.

Після оголошення в Україні воєнного стану та загальної мобілізації, призов на строкову службу більше не проводили, але солдати строкової служби, які були призвані до воєнного часу залишалися в армії.

Термін призову на строкову службу в Україні становить від 12 до 18 місяців, останній призов проходив у жовтні 2021 року. Таким чином, багато строковиків служать понад два з половиною роки.

Також законопроект передбачає строк, протягом якого демобілізовані строковики не підлягатимуть повторній мобілізації. Йдеться про 12 місяців. Втім, якщо звільнений строковик захоче залишитися в Збройних силах або виявить бажання піти на службу до закінчення 12-місячного терміну, то ніхто йому цього не заборонить.

У Верховній Раді також пояснили, чому винесли положення про демобілізацію строковиків окремим законом. Річ у тім, що в оновленому мобілізаційному законопроекті є багато пунктів, які зараз активно узгоджують і дискутують у парламенті, тому він може надовго “застрягнути” в обговорені поки його приймуть. Адже до нового законопроекту подано понад 4000 правок, тому питання демобілізації строковиків винесли в окремий документ, щоб не зволікати з ним.

Раніше ми розповідали, що кнопочний телефон не допоможе уникнути електронної повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.