Офіційно представлено rSIM: новий формат SIM-карт із підтримкою відразу двох операторів

Компанія Deutsche Telekom та шведський оператор Tele2 показали новий формат SIM-карти під назвою rSIM. Його особливість полягає у підтримці відразу двох операторів зв’язку на одному чіпі, а для використання достатньо єдиного слота для SIM.

Розробники пояснюють, що в рамках однієї SIM-картки буде задіяно одразу два номери від різних операторів. Нове рішення підтримується як кнопковими телефонами, так і більш просунутими смартфонами. rSIM використовує запатентовану технологію для перевірки підключення до власної мережі та автоматичного перемикання постачальників зв’язку у разі збоїв. Для цього в пам’яті rSIM зберігаються незалежні модулі двох операторів зв’язку: один вважається основним, а перемикання на другого відбувається лише у разі збоїв у мережі першого.

Зазначається, що технологія буде особливо затребувана в пристроях інтернету речей, яким потрібне постійне з’єднання з мережею, а також rSIM знайде своє застосування в розумних містах і промисловій автоматизації.

«rSIM (Resilient SIM) – перша у світі по-справжньому стійка та інтелектуальна SIM-картка. Вона не залежить від пристрою та постійно стежить за підключенням. rSIM використовує нову запатентовану технологію для перевірки власного мережного підключення та автоматичного перемикання провайдерів при виникненні збоїв, зводячи до мінімуму ймовірність відключення SIM-картки та пристрою під час вимкнення. Нова інтелектуальна SIM-картка обіцяє радикально покращити мережеве підключення для пристроїв IoT та мобільного інтернету», — вказано у прес-релізі на сайті rSIM.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.