Магія Apple: ресурс АКБ iPhone 15 «збільшився» удвічі за одну ніч

До сьогодні Apple заявляла, що АКБ iPhone 15 зберігають 80% ємності після 500 циклів розряду/заряду. Тепер це значення збільшилося до 1000 циклів без будь-яких явних змін у залізі та ПЗ. За словами Apple, це пояснюється постійним оновленням компонентів АКБ та iOS, але справжня причина може бути прихована у новій нормі Євросоюзу.

За офіційною версією, Apple знову протестувала АКБ всієї лінійки iPhone 15 і виявила, що надійність зросла на 100%. Неофіційною — стрибок «витривалості» акумуляторів пов’язаний з тим, що в ЄС з’явився закон, який оцінює виробників, у тому числі за надійністю їх акумуляторів.

За інформацією Engadget, починаючи з червня 2025 року виробники смартфонів та планшетів, які працюють у ЄС, отримають оцінку від A до G. Вона вказуватиме на такі характеристики їхньої продукції: енергоефективність, довговічність АКБ, захист від води та пилу та стійкість до падінь. Розділ про “витривалість” АКБ у новому законі наказує “як мінімум” 800 циклів заряду/розряду при збереженні 80% ємності акумулятора. Але це може бути просто збігом.

У Apple заявили, що інформація про надійність АКБ оновиться у документах підтримки Apple 27 лютого. Але лише для iPhone 15.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.