Дітей ухилянтів хочуть позбавити деяких прав

Народний депутат від “Батьківщини” Вадим Івченко вважає, що всі чоловіки, які не стоять на військовому обліку повинні бути позбавлені можливості користуватися державними послугами. Також він висловив думку, що потрібно дітей ухилянтів позбавити права вступати в Університети на державну основну.

Про це Івченко розповів в інтерв’ю “Телеграфу”.

Блокування рахунків? Ні. Це не правильно заблоковувати рахунки ухилянтам, щоб вони не мали грошей на прожиття. Але інші “санкції” повинні бути. Якщо чоловік порушує закон і не стає на військовий облік у воєнний час, то такі особи повинні нести відповідальність. – вважає нардеп

Нардеп впевнений, що покаранням повинно бути в обмеженні отримання деяких державних послуг.

Якщо водій порушив закон, то йому виписують штраф, то чому чоловікам ухилянтам, які також порушують закон і не стали за два роки війни на військовий облік, повинні бути не покарані? Не хочеш захищати державу, то не будеш отримувати підтримку від неї, твої діти не вступлять до вишу на державне, або ти сам не вступиш до ВНЗ.  Всі чоловіки в Ізраїлі стоять на військовому обліку. І у нас також всі мають стояти на обліку. Це не означає, що чоловіків взагалі можуть мобілізувати. Але на обліку ти маєш стояти. Держава має знати та розраховувати на тебе. Це нормальний процес, – наголосив депутат.

Нагадуємо, що в Україні є наступні заборони для чоловіків, які не стоять на військовому облік. А саме:

  • працевлаштування;
  • вступу на навчання до закладів освіти;
  • подання заяви на реєстрацію шлюбу або розірвання шлюбу в органах РАЦС;
  • зміни адреси реєстрації місця проживання;
  • постановки на консульський облік за кордоном;
  • постановки на облік безробітних в центрах зайнятості;

Також в новому законопроєкті щодо вдосконалення мобілізації, який у Верховні Раді будуть розглядати 22-23 лютого, прописані ще нові обмеження для чоловіків ухилянтів, а саме:

  • Заборона керування автомобілем(якщо військкомат відправить діло в суд)
  • Обмеження права на користування і розпорядження коштами та іншими цінностями(обіцяють дану заборону виключити із закону);
  • заборона на проведення операцій з рухомим і нерухомим майном (якщо військкомат відправить діло в суд).

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.