Справедлива мобілізація: президент пояснив, що це означає

Президент України Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції заявив, що питання мобілізації в Україні є «складною справою».

Питання справедливої мобілізації – це питання ротації і не тільки. Солдат не повинен бути на передовій поки не закінчиться війна, у нього повинно бути життя поза війною, тому справедливо, якщо в тебе буде ротація і на твоє місце прийде інша людина, професійна, яка пройшла відповідне тренування. І від цього залежить мобілізація – заявив Президент

Зеленський додав, що «для захисту й оборони країни потрібна певна кількість людей, а для контрнаступу ця кількість вже інша».

«Тому питання мобілізації є складною справою», – відзначив лідер країни.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україні діє воєнний стан. Одночасно була оголошена загальна мобілізація. Відтоді Верховна Рада кожні 90 днів подовжує воєнний стан і загальну мобілізацію.

Нагадуємо, що Кабінет міністрів ухвалив рішення, що тепер військкомати можуть працювати в цілодобовому режимі. Таким чином, вони можуть в режимі 24/7 вести військовий облік військовозобов’язаних, проводити їхній медогляд та обліковувати транспортні засоби для передачі на фронт.

Раніше ми розповідали, що кнопочний телефон не допоможе уникнути електронної повістки.

Також наша редакція писала, що через мобілізаційні блок-пости ТЦК в Україні стане менше автомобілів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.