У Раді зробили заяву про бронювання від мобілізації за гроші: бідні не будуть воювати за багатих

В Україні розглядають можливість бронювання військовозобов’язаних чоловіків за гроші.

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що можливі зміни законодавства викличуть негативну реакцію у суспільстві.

Я розумію коли потрібно забронювати чоловіків, які є критично важливі для певного підприємства. На мою думку, якщо у Верховній Раді внесуть зміни у законодавство і дозволять фактично відкуплятися від війни за гроші. Тоді можна уже казати, що “бідні воюють за багатих“. – наголосив депутат.

Народний обранець зазначив, що бронювання від мобілізації чоловіків з високими зарплатами призведе до масової дискримінації. Заплатити за відстрочку від служби зможуть представники багатьох галузей. Це топ-менеджера компаній, працівники банківської сфери та страхових компаній. Будуть мобілізовані лише наймані працівники та організації де не висока зарплата.

Середня зарплата в Україні становить 18 тис. грн, але по регіонах цей показник різний. У сільській місцевості доходи місцевих жителів завжди нижчі, ніж у містах. У прифронтових регіонах взагалі безробіття, оскільки там немає хороших варіантів роботи.

Звичайно, якщо брати економічну складову, то цей закон має право на існування, адже додаткові гроші на армію ніколи не будуть зайвими. Але низка дискримінацій нівелює цю з першого погляду чудову ідею. – заявив нардеп

Нагадуємо, на підсумковій минулорічній пресконференції президент Володимир Зеленський розповів, що військові від нього вимагають мобілізувати додатково 500 тисяч чоловіків.

Після ретельного підрахунку голова бюджетного комітету Роксолана Підласа виявила, що для мобілізації від 400 до 500 тис. осіб лише на навчання, виплати та одяг потрібно 322 мільярди гривень.

Тому, щоб залучити додаткові кошти депутати можуть піти на такий крок і дозволити бронювати чоловіків за гроші.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.