ТЦК може завітати і вночі: за яких умов чоловіки зобов’язані відчинити двері

Кабінет Міністрів України надав право територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки на цілодобову роботу(24/7). Але у військкоматах не розуміють, що вони мають робити вночі і чекають детальніших роз’яснень.

Наприклад, якщо казати про ВЛК, то воно не відбувається на базі ТЦК. Що стосується нашої роботи, то з 2014 року всі військовослужбовці України переведені на особливий режим несення служби, тобто 24/7. А в умовах воєнного стану – тим більше, – повідомили в одному з обласних ТЦК.

Представники військкомату заявили, що відверто не розуміють, що має на увазі уряд, дозволяючи ТЦК працювати цілодобово.У відповідь у ТЦК додали, що не планують боротися з тими, хто, наприклад, порушує комендантську годину.

«Це справа поліції», – уточнив працівник військкомату.

Тим часом українців сприйняли такий дозвіл, як можливість співробітникам ТЦК ходити вночі по домівках та виписувати повістки.

Адвокат Ростислав Кравець зазначив, що наразі цілодобова робота ТЦК не принесе кардинальних змін.

Представники ТЦК не можуть після комендантської години ходити по будинкам та роздавати повістки. Скоріше за все, це зробили, щоб була можливість залучати цивільних осіб до цілодобової роботи, – каже адвокат Ростислав Кравець.

Раніше ми розповідали, що кнопочний телефон не допоможе уникнути електронної повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.