Розмитнення автомобілів у “Дії“ з’явиться зовсім скоро

Незабаром з’явиться можливість розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в мобільному додатку «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він вважає, що розмитнення авто в додатку «Дія» буде швидким та без митниці. Для встановлення ціни транспортного засобу враховуватимуться лише ті атрибути, які митники не можуть змінити (модель автомобіля, рік випуску, тип двигуна).

Цифровізація зробить процес розмитнення прозорим та швидким. А головне — повністю внеможливить будь-які корупційні схеми на митниці. – зазначив Федоров

Послуга з оформлення автомобілів на іноземній реєстрації у мобільному додатку “Дія” мала з’явитися ще у 2022 році. Але його реалізація була відкладена, оскільки російські окупаційні війська почали повномасштабне вторгнення в Україну. Згодом з’явилися повідомлення, що сервіс з’явиться в національному мобільному додатку у 2023 році. На початку 2023 року у Верховній Раді навіть зареєстрували відповідний законопроєкт.

Більшість нардепів не підтримали цей законопроєкт на тій підставі, що запропонована формула розмитнення авто через «Дію» призвела б до значних зменшень грошових надходжень до державного бюджету. Але вже наприкінці 2023 року у Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт No10380, який уже запропонував нову формулу розмитнення євроблях і був погоджений усіма зацікавленими сторонами.

Законопроєкт передбачає створення електронної бази даних для коригування митної вартості автомобілів. У ньому буде інформація про митну вартість нових автомобілів з урахуванням марки, моделі, двигуна, виду палива. Діятиме коригування митної вартості вживаних автомобілів.

Законопроект планується розглянути у Верховній Раді уже на початку березня. Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував народним депутатам ухвалити законопроект.

Раніше ми розповідали, що уже скоро через державний додаток “Дія” можна буде зареєструватися в “Армію дронів”.

Також наша редакція писала, що в Україні спостерігається значне зниження ввезення вживаних автомобілів на іноземній реєстрації з Європи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.