Google переведе ПК, які не підтримують Windows 11 на ChromeOS Flex

Власники старих комп’ютерів можуть змінити систему Microsoft на Google. Коли в недалекому майбутньому припиниться підтримка операційної системи Windows 10, багато хто очікує великого обсягу електронних відходів. Якщо користувача звичайного домашнього комп’ютера припинення підтримки ніяк не завадить продовжувати працювати з ним, на численних підприємствах і організаціях справи серйозніші. Компанія Canalys припускає, що після жовтня 2025 року можуть опинитися на звалищі близько 240 млн. комп’ютерів.


Microsoft пропонує користувачам Windows 10 оновиться до Windows 11. Проблема в тому, що багато комп’ютерів не відповідають системним вимогам Windows 11. Якщо це не заважало встановити систему за допомогою обхідних шляхів, то в майбутньому такі комп’ютери можуть перестати завантажувати Windows 11. Новина про це з’явилася не далі, як цього тижня.

У Google також звернули на неї увагу. Компанія пропонує скористатися операційною системою ChromeOS Flex. Вона була представлена улітку 2022 року. Йдеться про легку хмарну систему, для якої будуть випускатися оновлення безпеки. Однак, Android-програми тут запускати не можна.

Таким чином, перейшовши на цю систему, користувачі зможуть продовжувати отримувати підтримку та захист від уразливостей. Це позбавить необхідності викидати в іншому цілком працездатні комп’ютери.

Google каже, що енергоефективність її системи на 19% перевищує Windows. За рахунок нижчих системних вимог комп’ютер може навіть працювати швидше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.