Українців готують до запуску смарт-мобілізації: чоловіків змусять отримати “сертифікат захисника“

В Україні збираються запустити смартмобілізацію, яка передбачає собою цифровий вид призову до ЗСУ. Також буде запущений “сертифікат захисника”, що дозволить уникнути рейди вулицями працівниками ТЦК у пошуках військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомив член комітету Ради з питань національної безпеки, Давид Арахамія. Він зауважив, що пошук чоловіків працівниками ТЦК мають залишити у минулому. Через це Верховна Рада прийняла рішення знайти заміну суворим методам примусу.

Голова фракції “Слуга народу” пояснив – ВРУ вже затвердили закон про створення електронного реєстру військовозобов’язаних. Уся інформація про них буде зібрана до однієї системи. Українці одержать сертифікат захисника, подібний до того, який був виданий після вакцинації від COVID-19.

Для чого це? Аби ми могли зрозуміти, яку кількість приблизно буде змога призвати, і у цей спосіб організувати так звану смарт-мобілізацію“, – зазначив Арахамія.

Власникам цих сертифікатів назвуть орієнтовну дату призову, щоби дати час на підготовку.

Заразом потрібен “якийсь примус”, і Раді необхідно віднайти рівновагу. Давид Арахамія прийшов до висновку, що вони знайдуть золоту середину рішенню, котре буде здатне мотивувати українців та каратиме за відмову від служби.

Нагадаємо, що 7 лютого Рада підтримала у першому читанні законопроєкт (No10449) про посилення мобілізації. У ньому говориться про вимогу мати з собою військово-обліковий документ та показувати його на вимогу представників влади.

Раніше ми розповідали, що кнопочний телефон не допоможе уникнути електронної повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.