Bitcoin рекордно подорожчав уперше з 2021 року: що кажуть аналітики

«Криптовалюта номер один» почала активно зростати в ціні, діставшись позначки $50 000. Аналітики порталу Coindesk розповіли про причини нового зльоту цифрового активу, і дали прогноз подальшого розвитку подій на крипторинці.

За словами аналітиків, зростання вартості BTC насамперед зумовлене запуском спотових ETF. Це фонди, які інвестують у криптовалюту, які акції/паї торгуються на біржі. Повідомляється, що вони заробили «мільярди доларів», через що ціна цифрового активу відчутно зросла. Після подолання позначки $50 000 за «монету» курс BTC злегка коливається, але тримається близько до цієї позначки ($50 047 на момент підготовки матеріалу).

Зараз на ринок щодня надходять 900 BTC, але незабаром ця кількість знизиться до 450 через халвінг – зменшення швидкості генерації криптовалюти. До рекорду $69 000 у листопаді 2021 року, на думку аналітиків, криптовалюті поки далеко. 2022 став для ринку «катастрофою» після краху біржі FTX, стейблкоіна UST і токена LUNA. Втім, у короткостроковій перспективі ціна BTC, на думку експертів, продовжуватиме зростати.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.