Поліпшений редактор реєстру, команди sudo та новий інтерфейс Copilot: Microsoft оновила Windows 11

Розробники додали велику кількість змін, які торкнуться найрізноманітніших користувачів
Коротко:

  • у новій збірці Windows 11 26052 додано команду Sudo, яка дозволяє підвищувати права звичайних користувачів;
  • оновлення покращило редактор реєстру, тепер він підтримує обмежений пошук за ключами та їх «нащадками»;
  • покращилася підтримка Bluetooth LE Audio: користувачі зможуть контролювати пресети для слухових апаратів та керувати рівнем навколишнього звуку.

Розробники з компанії Microsoft випустили нове попереднє складання операційної системи Windows 11 на каналах Dev і Canary, додавши низку нововведень. Складання отримала номер 26020.

Перше нововведення, про яке вже писалося раніше, – поява Unix-команд sudo (superuser do). Це дозволить звичайним користувачам виконувати команди, наприклад, змінювати налаштування операційної системи від імені адміністратора. Увімкнути підтримку команд sudo можна буде у розділі «Для розробників» налаштувань ОС. Sudo зможуть працювати в трьох режимах: команди запускатимуться в новому вікні, команди запускатимуться у вікні, в якому вони викликані, і третій режим – коли при виконанні команд вимикатиметься введення з клавіатури у вікні, де вони виконуються.

Невелике оновлення торкнулося редактора реєстру. Тепер він дозволяє шукати дані, обмежуючись певним ключем.

Віртуальний помічник Windows Copilot має деякі нові функції. Тепер при наведенні на піктограму помічника ІІ на панелі завдань з’явиться меню з можливими діями. Відкрити вікно з уже підготовленими діями можна просто перетягнувши зображення на значок Copilot. Також розробники продовжують тестувати автоматичне відкриття помічника із запуском операційної системи на широкоформатних моніторах. Перші тести виявили низку проблем у цій функції.

У Windows 11 розробники покращили підтримку звукових апаратів, що підключаються до операційної системи за допомогою технології Bluetooth LE Audio. Користувачі зможуть встановлювати всілякі пресети та виставляти рівень шуму навколишнього звуку.

З’явилася й утиліта для перевірки аудіомікрофона у різних режимах роботи. Також система ховатиме Bluetooth-пристрої, які вона вважатиме незвичайними. Підключитися до таких пристроїв можна через установки мережі в розділі «Додатково».

Наразі Windows 11 26020 вийшла лише для учасників програми тестування. Коли зміни дістануться стабільної версії, не уточнюється.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.