ТЦК переходять на цілодобовий режим роботи: ухилянтам не буде спокою і вночі

Кабінет Міністрів України надав право територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки на цілодобову роботу.  Таким чином, вони можуть в режимі 24/7 вести військовий облік військовозобов’язаних, проводити їхній медогляд та обліковувати транспортні засоби для передачі на фронт.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук

Отже, тепер територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть в цілодобовому режимі:

  • розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення;
  • організовувати з певною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобов’язаних та резервістів (для районних ТЦК та СП);
  • вести персонально-якісний облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Нагадуємо, що в кінці грудня Валерій Залужний говорив, що в армію потрібно мобілізувати додатково 500 тисяч чоловіків. Одним із головних аргументів Залужного було те, що до російської армії за останні пів року додатково призвала 400 тисяч чоловіків.

Тому зараз депутати роблять все можливе і неможливе, щоб пришвидшити мобілізацію.

Раніше ми розповідали про новий мобілізаційний законопроєкт, який був ухвалений 7 лютого у Верховній Раді та його основні тези.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.