ТЦК займуться чоловіками, які офіційно не працюють: що відомо про мобілізацію тіньовиків і фрілансерів

Центральна військова комісія має вжити активних заходів для мобілізації чоловіків, які ніде не навчаються і не офіційно працюють, що становить значну кількість осіб в Україні. Зазвичай вони зайняті на роботах, але не оформлені офіційно. Таким чином, на черзі стоїть мобілізація тіньових працівників і фрилансер.

Таке висновок висловив керівник Центру політичного аналізу Володимир Головко.

Україна зараз перебуває у стані загальної мобілізації, і цей процес буде продовжений. Президент уже вніс відповідний законопроєкт до Верховної Ради. Тому, продовження терміну мобілізації стане питанням одного-двох днів.

Тим часом мобілізація в Україні відбувається зі значними труднощами. Добровольці вже закінчилися, і небагато людей зацікавлені в тому, щоб йти на війну. Економіка також вже понесла великі втрати через мобілізацію значної частини кваліфікованих кадрів, і заміна їх виявляється проблематичною. Проте в Україні є великий потенціал для мобілізації – це чоловіки, які офіційно не працюють і не навчаються. Вони зникли з офіційних реєстрів ще до початку війни. Більшість з них ніколи не зареєструвалися в офіційних місцях працевлаштування.

За словами Головка, саме серед цих громадян, які офіційно не працюють і не сплачують податки, слід шукати резерви для мобілізації.

“Якщо “тіньовий” сектор буде охоплений, не буде потреби брати людей з підприємств, які платять податки, забезпечують експорт та приносять державі доходи для підтримки Збройних Сил. Тому, якщо буде зосереджено увагу лише на підприємствах, розглядати варіанти їх мобілізації чи ні, і не звертати увагу на інші суспільні сфери, ми не вирішимо проблему мобілізації”, – зазначив керівник Центру політичного аналізу.

За неофіційними даними, які неодноразово наводили представники влади, в Україні зараз знаходяться фактично в нелегальному стані приблизно три мільйони чоловіків, які мають вік призовника. Вони неофіційно зайняті та не мають офіційної реєстрації. І влада вже давно розмірковує, як їх знайти та мобілізувати. Отже, чоловікам, які працюють нелегально або на фриланс, варто бути готовими до можливості отримання повістки в будь-який момент.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.