Нові схеми ухилення від мобілізації: серед затриманих є депутат

Служба безпеки усунула ще п’ять схем ухилення від мобілізації та протизаконного виїзду чоловіків призовного віку. Про це 7 лютого повідомила пресслужба СБУ.

У повідомленні йдеться, що організаторів схем затримано в кількох регіонах України. Серед затриманих є і дієвий депутат районної ради, а також посадовець Служби судової охорони.

За гроші вони допомагали військовозобов’язаним ухилитися від призову на військово службу, а також організовували втечу чоловіків за кордон на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Ціна такої “послуги” коштувала до 10 тисяч доларів, залежно від невідкладності та способу нелегального виїзду.”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином, у Прикарпатті було спіймано депутата Калуської районної ради, який продавав липові лікарські довідки про тимчасову непридатність чоловіків за станом здоров’я до військової служби.

У Кропивницькому було затримано співробітника Служби судової охорони, який рекомендував військовозобов’язаним свій спосіб уникнути призову.

За різну суму хабаря він давав обіцянку призовникам працевлаштувати їх до судового відомства, щоб вони змогли отримати “бронь” від мобілізації до лав ЗСУ, – пояснили в СБУ.

На Львівщині затримали начальника місцевого благодійного фонду, він оформляв ухилянтів, як водіїв гуманітарних перевезень.

На Хмельниччині затримано місцевого жителя, який за гроші допомогав призовникам потрапити до сусідньої країни поза пунктами пропуску.

Усім затриманим загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді підтримали у першому читанні законопроект про мобілізацію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.