Apple представила свій “нейрофотошоп” з відкритим вихідним кодом

Компанія Apple у співпраці з дослідниками з Каліфорнійського університету представила нейромережу MGIE. У неї можна завантажити фотографію та відредагувати не за допомогою традиційних повзунків налаштувань, а через текстові команди природною мовою. Випробувати її в дії вже може будь-хто.

Фірмовий сервіс поки що підтримує тільки описи англійською мовою. Судячи з перших тестів та відгуків журналістів, MGIE порівняно точно розуміє запити та вміє наступне:

  • Застосовувати фільтри
  • Виконувати корекцію кольору
  • Кадрувати, повертати зображення
  • Редагувати окремі об’єкти на фото
  • Коригувати контрастність, яскравість, насиченість

Наприклад, можна попросити нейромережу зробити обличчя людини меншою, місяць більш контрастним, а кольори одягу менш яскравими. MGIE сама визначає об’єкти на фотографії та змінює їх відповідно до запиту, або ж редагує весь знімок.

Як тест автори порталу 9To5Mac завантажили в нейромережу фото і попросили «зробити небо трохи червонішим». В результаті MGIE інтерпретувала команду як “надати небу на знімку відтінок червоного, а не мерехтливого синього” і видала результат.

Алгоритм MGIE поки що не оформлений як окремий сервіс – його вихідний код можна завантажити на GitHub, а у вигляді робочого демо він представлений на сайті компанії HuggingFace. Поки невідомо, чи Apple використовуватиме мережу у власних продуктах.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.