В Міністерстві оборони пояснили нюанси запланованих обмежень для ухилянтів

Всі обмеження, які вказані у новому мобілізаційному законопроєкті стосуються тільки ухилянтів.

У Міністерстві оборони вважають, що всі обмеження, які прописані в новому законопроєкті про мобілізацію не є «покаранням», оскільки вони лише тимчасові. Про це під час всеукраїнського телемарафону заявив речник Міноборони Іларіон Павлюк.

«Усі говорять про обмеження чоловіків, всіх найбільше тригерить ця тема. Давайте почнемо зі зручностей: оновити військово облікові дані можна буде в електронному кабінеті військовозобов’язаного, це набагато зручніше ніж йти в ТЦК. Тобто, чоловіки можуть переїжджати в інші міста без дозволу ТЦК. А після переїзду в електроному кабінеті вказати про зміну адреси проживання. Оновлення військово облікових даних дасть нам чіткі дані громадян і розуміти, кого доцільно призивати», – зазначив Павлюк.

Також Павлюк додав, що обмеження стосуються тільки тих, хто порушує законодавство – переховується від військкомату, надає неправдиві дані.

Дуже прикро коли у соціальних мережах найгарячіші дискусії це – як отримати відстрочку і нові обмеження. Складається враження, що ніхто не хоче служити. По-перше, це не так, слава богу. По-друге, я б хотів, щоб в країні говорили про обов’язок чоловіків, а не про можливість отримати бронь чи відстрочку. – сказав Павлюк

Нагадуємо, що 30 січня у Верховну Раду був внесений новий мобілізаційний законопроект, в якому пропонується нові обмеження для чоловіків, які добровільно не з’явилися за повісткою в ТЦК протягом 10 днів.

Отже, згідно з текстом законопроекту, якщо військовозобов’язаний або резервіст не з’явився до військкомату у строк, зазначений у повістці, то його можуть затримати органи служби безпеки України (СБУ) або поліцейські та доставити до ТЦК протягом 15 днів. Якщо затримання неможливе – тоді на нього будуть накладені нові обмеження через суд:

  • Арешт банківських рахунків і цінностей, що знаходяться на зберіганні в банках;
  • Обмеження виїзду за кордон;
  • Обмеження у праві керування автомобілем.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.