Українці можуть отримати пільговий кредит на житло: як подати заявку

Починаючи з жовтня 2021 року в Україні працює державна програма кредитування житла “Доступна іпотека”. По якій внутрішньо переміщені особи мають можливість отримати пільговий іпотечний кредит для придбання житла. Заявки на кредит можна подати через державний портал “Дія”.

Термін кредитування за програмою становить до 30 років, а площа будинку, що купується, має відповідати встановленим нормам. А саме, площа житла, повинна становити 52,5 кв. метра на сім’ю з однієї особи (одинока особа) чи сім’ю з двох осіб та додатково 21 кв. метр на кожного наступного члена сім’ї.

Важливо, що головною умовою отримання пільгового кредиту є відсутність власного житла на підконтрольній Україні території. Як уже вище сказано, заявку можна подати онлайн через портал “Дія” за цим посиланням.

Після подання заявки виконується автоматична перевірка, результати якої надсилаються заявнику електронною поштою або в особистий кабінет на порталі “Дія”.

Якщо вам було відмовлено у внесенні до реєстру кандидатів, ви можете внести зміни в заяву і подати її повторно. Заявку також можна подати особисто, звернувшись безпосередньо в Держмолодьжитла та його регіональні управління.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.