Чоловікам за кордоном “світить” дуже неприємний сюрприз щодо мобілізації: що відомо

Експерти вважають, що новий мобілізаційний законопроект, який був поданий у Верховну Раду 30 січня, швидше за все, буде схвалений.

Якщо Верховна Рада ухвалить урядовий законопроєкт, який передбачає посилення мобілізації в Україні у 2024 році, на українських чоловіків призовного віку (18-60 років) за кордоном чекає дуже неприємний сюрприз.

Київський адвокат Христина Очкур повідомила, що законопроєктом (No10449) передбачається, що українські чоловіки призивного віку можуть отримати консульські послуги за кордоном лише за наявності військово-облікових документів.

Очкур підкреслила, що особливо це стосується переоформлення закордонних паспортів після закінчення їх терміну дії.

Новий мобілізаційний законопроєкт No10449, який нещодавно зареєстровано у Верховній Раді, передбачає дуже неприємні зміни для тих, хто виїхав за кордон і не встав там на військовий облік, – зазначила вона

Адвокат додала, що це вже другий законопроєкт, який передбачає зміни мобілізаційних заходів, який подали до парламенту цієї зими, і “дуже ймовірно, що цей текст буде ухвалений“.

Мобілізація в Україні може змінитися — що варто знати сьогодні

Наприкінці січня Кабмін подав до Ради законопроєкт, який передбачає посилення мобілізації та нові обмеження для ухилянтів. Документом пропонується, серед іншого, запровадити мобілізацію з 25 років (сьогодні вік мобілізації становить 27 років). Також пропонується накладати арешти на цінності та гроші ухилянтів і обмежувати їх у праві керування автомобілем, але це тільки в тому випадку, якщо чоловік після отримання повістки він не з’явився у військкомат протягом 10 днів. Ще в законопроекті пропонується ввести Базову військову підготовку для чоловіків віком 18-25 років, яка буде тривати не більше п’яти місяців. Більш детальніше про найважливіші пункти законопроекту ми писали в цій статті.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.