Сорок тисяч за відстрочку: начальнику ТЦК винесли вирок

Недавно в Кіровоградській області був винесений вирок начальнику місцевого ТЦК, його звинуватили у зловживанні службовим становищем.

За інформацією Єдиного реєстру судових рішень, злочин було скоєно ще у серпні 2022 року.

Згідно з матеріалами суду, підсудний отримав 40 тисяч гривень хабара від військовозобов’язаного чоловіка у службовому кабінеті. За ці гроші він вплинув на хірурга місцевої лікарні, щоб зробити довідку про тимчасову непридатність чоловіка до служби на 6 місяців.

Спочатку дії начальника “ТЦК” кваліфікувалися за статтею 368 ККУ. Посадовцю грозив термін 12 років позбавлення волі та штраф у 10 тисяч гривень. Але згодом злочин було перекваліфіковано на зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК).

«Це звичайна практика в подібних справах, тому що йдеться не про пряме зловживання службовими обов’язками підсудним, а лише про його вплив на іншу посадову особу». – зазначають журналісти.

Підсудний погодився на угоду з прокурором та повністю визнав свою провину.

Сторони погодили штраф у розмірі 85 тисяч гривень та додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з призовом громадян на строкову військову службу, на три роки, – йдеться в судовій справі.

Раніше ми розповідали, що голова ВЛК визнала свого чоловіка непридатним до військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.