Блокування карток скасовується: кабмін зробили термінову заяву

У Міністерстві соціальної політики заявили, що ЗМІ останні дні почали поширювати недостовірну інформацію щодо можливого блокування банківських карток пенсіонерів через відсутність активності.

Таку неправильну інтерпретацію новин пов’язують з іншою ситуацією. Якщо пенсіонер проживає на окупованій території або території де проходять активні бойові дії і на його рахунку 6 місяців не було руху коштів, тоді пенсія нараховується на інший рахунок до вирішення ситуації. Тобто картка пенсіонера не блокується.

У цих обставинах державі складніше вести моніторинг стану карток, адже існує ризик втрати доступу до них або навіть загибелі власника, особливо під час воєнних дій.

Тому, щоб забезпечити подальшу виплату пенсій, державі потрібно підтвердження того, що пенсіонер живий і користується своєю карткою. Поки таке підтвердження не буде отримано, пенсію будуть перераховувати на інший рахунок, але не на картку пенсіонера.

Коли пенсіонер звернеться до відповідних органів і підтвердить свою особу, йому будуть перераховані всі кошти, які він не отримав. Тому інформація про те, що картку можуть заблокувати, не відповідає дійсності.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.