У Європі створять єдину платіжну картку для біженців: перекази в Україну будуть неможливі

У Німеччині хочуть запровадити платіжну картку для Біженців. У запровадженні беруть участь 14 із 16 федеральних земель.

В чому особливість такої картки

Банківські перекази заблоковані. Тобто, запобігається можливість переказу грошей від державної підтримки в країни походження особи. Карткою не можна оплачувати товари чи послуги за кордоном. Таким чином, гроші можна витрачати лише на території Німеччини. Також є ліміт зняття готівки з такої картки.

У разі нецільового використання коштів карта може бути анульована на вимогу влади. Мова іде про салони краси, розважальні центри, алкоголь та сигарети сюди не входять.

Прем’єр-міністр Нижньої Саксонії Штефан Вайль заявив: «Фінансова підтримка, яка надається відповідно до Закону про допомогу прохачам притулку, призначені для забезпечення існування в Німеччині — вони не призначені для фінансування сімей на батьківщині та розваг».

Міністр у справах біженців та інтеграції землі Північний Рейн-Вестфалія Пол очікує, що заплановане впровадження зменшить адміністративні витрати. Платіжна картка більше не потребуватиме виплати готівки в певних пунктах. Це також полегшення біженцям, оскільки їм більше не потрібно шикуватися в чергу в певний час, щоб отримати гроші, каже Пол. Дану картку планують запровадити уже до літа.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.