Співробітники ТЦК почнуть фіксувати конфлікти: що відомо

В Україні вирішили видати бодікамери працівникам ТЦК. Вони будуть необхідні, щоб фіксувати конфлікти, які виникають між військовими та чоловіками під час видачі повісток. Проект почали реалізовувати у Львові.

У пресслужбі Львівського обласного ТЦК та СП повідомили, що тепер представники ТЦК, які сповіщають населення про мобілізацію та виписують повістки, будуть використовувати під час патрулювань бодікамери. Зазначається, що це вимушена міра, адже останнім часом дуже багато конфліктів між військовими та чоловіками, які відмовляються від повістки.

Також співробітники військкомату звернулися до чоловіків з проханням, щоб вони прийшли та обновили свої дані.

Обов’язок кожного чоловіка після 24 лютого прийти у військкомат та стати на військовий облік. В Міністерстві оборони заявили, що близько 3 мільйонів чоловіків зараз знаходяться в тіні і переховуються від мобілізації. При спробі таким чоловікам виписати повістку, переважно закінчується конфліктом. Тому тепер працівникам ТЦК буде видано бодікамери, щоб у разі конфлікту проаналізувати ситуацію та об’єктивно розібратися в ній – наголосили представники регіонального територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

Представники ТЦК також нагадали чоловікам, що відмова від підпису не впливає на факт вручення документа. Відповідно до законодавства, важливим є вручення повістки стороні, а не її підпис. Це робиться для того, щоб особа не могла уникнути зобов’язань, які зазначені в повістці.

Тому у разі відмови в підписанні повістки на військовозобов’язаного чоловіка складається акт, який зафіксовує відмову, але не скасовує обов’язок.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.