Мобілізація людей з інвалідністю: стало відомо чи будуть мобілізовувати громадян з інвалідністю III групи

В Україні розглядається законопроєкт щодо змін у мобілізаційних процедурах. В новому варіанті документа можуть бути внесені положення про мобілізацію осіб з інвалідністю III групи та розширення повноважень територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Омбудсмен Дмитро Лубінець висловив свою позицію щодо прийняття цього документа під час телемарафону. Він підкреслив, що працівники ТЦК не повинні обмежувати права громадян, і якщо законопроєкт буде містити положення про призов осіб з інвалідністю та розширення повноважень ТЦК, він буде проти його ухвалення.

Лубінець повідомив, що група, яка працює над законопроєктом, консультується з ним. Він зауважив, що вже було висловлено категоричні заперечення стосовно мобілізації громадян з інвалідністю III групи, і це враховується.

“Я твердо проти розширення повноважень територіальних центрів комплектування. Вони представляють військові підрозділи та не повинні обмежувати права громадян України. Це порушує Конституцію, і я наголошував про це”, – зазначив омбудсмен.

За словами Лубінця, в Україні є інші органи, які можуть розглядати питання щодо осіб, які відмовляються від проходження військової служби. Нагадаємо, що у Верховній Раді та уряді ще не досягли консенсусу щодо нового законопроєкту щодо мобілізації. Перший варіант документа було повернуто на доопрацювання, і нову редакцію ще не оприлюднено.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.