На Android запрацювало просте перенесення eSIM між пристроями

Технологія віртуальної SIM-карти eSIM покликана полегшити життя користувачів, оскільки позбавляє необхідності фізично витягувати пластикову картку при зміні оператора. Але на Android-пристроях була складність із перенесенням eSIM з одного гаджета на інший, що нерідко потребує відвідування салону оператора. Але тепер цю проблему вирішено.

Ще рік тому на виставці MWC 2023 компанія Google пообіцяла представити інструмент перенесення eSIM між Android-пристроями. Схоже, що пошуковий гігант все ж таки дотримав обіцяне слово. Так, першими таку можливість помітили минулої осені покупці Pixel 8-ї серії, коли при налаштуванні нового смартфона їм було запропоновано перенести eSIM зі старого пікселя. Тепер покупці нових Samsung Galaxy S24 почали масово повідомляти про таку можливість. Одному з користувачів система запропонувала перенести сімку з LG V60 ThinQ на Galaxy S24 Ultra. Працює це і між смартфонами Samsung та Google в обох напрямках.

 

Процес переносу eSIM є максимально простим, оскільки користувачеві потрібно лише погодитися на передачу, після чого на старому пристрої з’являється вікно для сканування QR-коду на новому смартфоні. Жодних додаткових дій чи походів у салон зв’язку більше не потрібно.

Проблема в тому, що хоч Google і впровадила цю функцію в Android, її підтримку має налаштувати кожен оператор.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.