WhatsApp зможе приймати повідомлення з Telegram та інших месенджерів

У черговій тестовій версії програми WhatsApp для iOS виявлено ознаки того, що сервіс незабаром отримає сумісність із сторонніми месенджерами, наприклад Telegram або Signal. Про майбутню можливість отримувати повідомлення з інших служб миттєвих повідомлень повідомляє ресурс WABetaInfo.

У вкладці «Чати» з’явився новий розділ, призначений для листування з користувачами сторонніх месенджерів. Користувачам, ймовірно, буде надано ручне керування цією функцією, у тому числі можливість у будь-який час її вимкнути. Функція не вимагатиме від користувачів сторонніх месенджерів наявності власного облікового запису в WhatsApp – вони зможуть написати користувачеві WhatsApp безпосередньо.

Крім того, у сумісних системах обміну повідомленнями має зберігатися наскрізне шифрування, яке забезпечує користувачам конфіденційність. Вичерпного списку платформ, з якими зможе взаємодіяти WhatsApp, поки немає, але як один із прикладів наводиться Signal. Цілком імовірно, що також буде сумісність із Telegram, Facebook✴ Messenger та іншими.

Офіційних заяв від розробника ще не було, але, за версією WABetaInfo, нововведення готується для приведення платформи у відповідність до вимог Європейського Закону про цифрові ринки (DMA), який незабаром набуде чинності. Одна з його норм наказує платформам обміну повідомленнями забезпечити взаємну сумісність. Можливо, загальнодоступна версія програми WhatsApp з підтримкою сторонніх служб вийде ще до набрання чинності DMA.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.