Укргазбанк та Сенс Банк продадуть у 2024 році: що зміниться

У 2024 році два великих державних банки можуть стати комерційними. Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Іноземні інвестори зацікавлені в приватизації Сенс Банку та українського Укргазбанку. Про це повідомив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук. Варто зазначити, що держава має стратегію скорочення впливу на банківський сектор. Зараз держава контролює 56% банків, а як показує міжнародний досвід, краще, коли цей показник нижчий –  25%. Тому в Україні повинні бути сконцентровані на одному-двох банках, які генерують у бюджет мільярд доларів.

Тому, щоб скоротити свій вплив на банківську систему Укргазбанк та Сенс Банк активно готують до продажу.

Чиновник зазначив, що найближчим часом Мінфін планує взяти для цих банків радників. Він також напрацьовує спільно зі Світовим банком зміни до законів, що регулюють продаж цих фінансових установ, щоб їх можна було продати серйозним інвесторам і зробити їх максимально прозорими. Більше того, покупці навіть поспішають з термінами. Самі банки також готуються до змін.

Я дуже оптимістично налаштований та сподіваюся, що цього року ці два банки буде продано. А той банк, який приносить найбільший дохід в державі поки що не готовий до продажу, – цитує Драганчука “Економічна правда”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.