Київстар радує безкоштовними дзвінками: компанія запустила нову послугу

Мобільний оператор Київстар дозволив своїм абонентам безкоштовно користуватися однією зі своїх послуг. Нею можуть користуватися українці, які перебувають у роумінгу у країнах першої та другої зон. Зазначається, що абонентам дозволили телефонувати на лінію Київстар з-за кордону, не витрачаючи кошти зі свого рахунку. Таку можливість надали абонентам, які перебувають у роумінгу.

“Відтепер дзвінки на номер +38 067 466 04 66 стали безкоштовними для користувачів, які перебувають у роумінгу в країнах першої та другої зони”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

В інших країнах абоненти можуть користуватися «Київстар довідкою в роумінгу». Також для них працюють офіційні месенджери мобільного оператора.

Як зараз працює роумінг для українців

Українці, які виїхали до Європи через повномасштабне вторгнення Росії, можуть безкоштовно користуватися мобільним роумінгом. Додатково платити за цю послугу не потрібно, достатньо оплачувати свій тарифний план. Якщо вчасно оплачувати, роумінг на смартфонах активується автоматично. Так українці можуть безкоштовно дзвонити рідним до України.

Безкоштовний роумінг із ЄС: коли він запрацює

Ще у квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС прийняв пропозицію щодо приєднання України до правил Європейського Союзу з роумінгу. Тепер українській владі потрібно виконати дві важливі умови

  • Повністю привести законодавство у відповідність до законодавства ЄС;
  • дочекатися ухвалення остаточного рішення Радою Європейського Союзу.

Дещо раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров говорив, що українське законодавство у сфері роумінгу узгодять з європейськими нормами до 24 квітня 2024 року. Після цього українці витрачатимуть менше на дзвінки до Європи, а під час подорожей країн ЄС громадянам не доведеться міняти SIM-картки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.