Apple показала, для чого потрібна гарнітура Vision Pro: відео

Разом з відкриттям попереднього замовлення на гарнітуру змішаної реальності Vision Pro компанія Apple випустила ролик, що наочно демонструє можливості пристрою, які будуть доступні користувачам відразу після покупки. Також стали відомі розцінки на ремонт у разі тієї чи іншої поломки.

Нове відео багато в чому повторює торішню презентацію, але демонструє можливості Vision Pro у більш живій та комплексній манері. Керування гарнітурою реалізовано за допомогою жестів, погляду та голосових команд. При цьому останніх зовсім немає необхідності, якщо користувачеві такий варіант не подобається. Після запуску пристрою власник бачить головний екран — круглі іконки програм над реальним світом. Щоб відкрити програму, потрібно просто подивитися на іконку і звести два пальці разом. Потім можна переміщати вікно, що відкрилося в просторі і змінювати його розмір. Робиться це тим самим способом — подивитися на куток вікна і ніби потягнути за нього двома пальцями. При цьому руки можуть зручно перебувати знизу, і немає потреби махати ними перед собою, оскільки датчики Vision Pro вловлюють усі рухи навколо.

За допомогою Vision Pro можна переглядати фото та відео. Зокрема, сама гарнітура та iPhone 15 Pro підтримують функцію зйомки просторових відео, переглядаючи які за допомогою Vision Pro користувач ніби потрапляє в середину них. Є можливість дивитися і фільми на гігантських віртуальних екранах у різних стрімінгових сервісах, як Apple TV. При цьому Netflix заявила, що не робитиме окремого додатку під Vision Pro. Можна також слухати музику – звук відтворюється через вбудовані спрямовані динаміки з функцією просторового звучання.

На Vision Pro можна запускати браузер Safari, переглядати пошту та працювати з документами. Коли справа доходить до чогось складнішого, то тут буде потрібно вже повноцінний комп’ютер Mac, екран якого можна скопіювати на Vision Pro, збільшивши його до потрібного розміру і розташувавши його в будь-якому зручному місці. Apple обіцяє, що відразу після запуску для гарнітури буде доступно безліч програм від сторонніх розробників.

Нагадаємо, що ціна пристрою стартує від $3499, тож і ціни на ремонт відповідні. Наприклад, заміна фронтального скла коштує $799. У разі інших поломок вартість ремонту може сягати $2399. Для користувачів з розширеною гарантією AppleCare+ ціни суттєво нижчі та передбачена безкоштовна заміна акумулятора, коли його ємність опуститься нижче 80% від початкової.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.