Податок на IPhone: у раді запропонували, як поповнити бюджет за рахунок українців

Представниця “Слуги народу” у Верховній Раді висунула ініціативу щодо впровадження додаткових податків для громадян із високими доходами, включаючи ідею “податку на IPhone”, з метою збільшення фінансування для мобілізації в Україні.

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа виступила в ефірі телемарафону та повідомила, що для проведення мобілізації в Україні необхідні додаткові кошти у розмірі 300 мільярдів гривень. Ці гроші потрібні не тільки на процес призову, а й на забезпечення новобранців.

В контексті цього нардепка висловила пропозицію розглянути запровадження додаткових податків для тих, хто отримує зарплату від 20 тисяч гривень і більше. Вона вважає, що величину військового збору для цієї категорії можна збільшити вдвічі, піднявши його до 3%.

«Якщо ваш заробіток становить від 20 тисяч гривень, то ви б могли платити військовий збір не 1,5%, а 3%. Це сприяло б утриманню нашого війська та кращого його забезпечення, адже в армії зараз лишніх грошей не буває», – відзначила Підласа.

Також нардеп висловила підтримку ідеї введення податку на розкіш, зокрема для тих, хто може собі дозволити придбати дорогі пристрої, такі як IPhone у ціновому діапазоні від 60 до 70 тисяч гривень.

Для декого такі ідеї диковина, а для декого сидіти в окопі тижнями відбиваючи атаки ворога і в сніг і в морози нормальні речі. Зараз іде війна, тому додаткові податки в армію від людей, які мають середній та високий дохід це нормально.” – підсумувала Підласа.

Раніше ми розповідали,  чому електронний реєстр військовозобов’язаних не вирішить питання з мобілізацією.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.