Samsung офіційно представила смартфон Galaxy S24 Ultra: перший смартфон з перекладачом розмов у режимі реального часу

Трохи раніше від звичайного Samsung представила нову серію флагманських смартфонів на чолі з моделлю Galaxy S24 Ultra. Цього разу компанія зробила ставку на функції штучного інтелекту, які мають переосмислити звичний досвід користувачів. Втім, без апаратних покращень теж не обійшлося. Також стали відомі ціни у Україні.

У моделях серії Galaxy S24 дебютував фірмовий штучний інтелект Galaxy AI. У компанії запевняють, що його поява за своєю значимістю можна порівняти з переходом від звичайних стільникових телефонів до смартфонів. Так, новинки стали першими моделями з функцією перекладу розмов у режимі реального часу із застосуванням ІІ. Більше того, в систему вбудовано синхронний переклад дзвінків та текстових повідомлень: переклад з’являється на екрані телефону безпосередньо під час розмови у форматі субтитрів, а також дублюється в аудіоформаті. На момент релізу підтримуються англійська, іспанська, французька, італійська, китайська, японська, корейська та низка інших мов.

Функція зміни тональності в помічнику нотаток дозволяє вибрати потрібний тон мови для текстових повідомлень з п’яти доступних варіантів: від формального до невимушеного. Можна також надати тексту “живості” з опцією “пости для соціальних мереж”. Крім того, у додатку Samsung Notes вбудований ІІ здатний виділяти основну думку тексту, структурувати його та виправляти орфографічні помилки. Або можна запросити скласти коротке зведення з головними тезами. Аналогічна функція доступна для веб-сайтів у браузері Samsung Internet.

Розроблена спільно з Google технологія “Обвести і знайти” дозволяє виділити потрібний предмет на екрані смартфона, щоб дізнатися про додаткову інформацію про нього. Наприклад, так можна знайти річ, яку ви побачили під час перегортання соціальної мережі.

Редактор у фірмовій галереї дозволяє не тільки автоматично покращувати якість фото, а й добудовувати фон при зміні розміру або кута нахилу фотографії, а також переміщувати та змінювати об’єкти. Крім того, при редагуванні відео можна працювати відразу з кількома роликами, з’єднуючи їх разом, додаючи ефекти, тексти, наклейки та фонову музику прямо у галереї.

 

Samsung Galaxy S24 Ultra відрізняється підвищеною міцністю, оскільки його рама виконана зі сплаву титану, а екран прикритий новим ударостійким склом Corning Gorilla Glass Armor. На звороті використовується скло Gorilla Glass Victus 2. Традиційно смартфон відповідає стандарту пило- і водонепроникності IP68. Модель доступна в чорному, сірому, фіолетовому та жовтому кольорах.

Смартфон оснастили 6,8-дюймовим екраном Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Quad HD+, адаптивною частотою оновлення від 1 до 120 Гц та піковою яскравістю 2600 ніт. Під дисплеєм було розміщено ультразвуковий сканер відбитків пальців. Як і в попереднику, у Galaxy S24 Ultra є вбудоване електронне перо S Pen для малювання та створення нотаток.

Як апаратна платформа використовується процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy – розігнана версія Snapdragon 8 Gen 3. Оперативної пам’яті в смартфоні 12 ГБ, а для зберігання даних доступно від 256 ГБ до 1 ТБ, залежно від версії. За автономність відповідає акумулятор ємністю 5000 мАч з підтримкою швидкої зарядки на 45 Вт, бездротовий на 15 Вт і реверсивної на 4,5 Вт. Також є підтримка USB Type-C 3.2, UWB, Bluetooth 5.3 та Wi-Fi 7.

З усіх смартфонів серії Galaxy S24 тільки топова модель Galaxy S24 Ultra отримала покращену камеру, що дозволяє робити якісніші знімки на великій відстані. У «ультрі» використовуються два телеоб’єктиви з триразовим (10 Мп) та п’ятикратним (50 Мп) оптичним наближенням. Є також ширококутна камера з роздільною здатністю 200 Мп (24 мм, апертура f/1.7, розмір сенсора 1/1.3″, 0.6µm) та ультраширококутна на 12 Мп. Фронталка також отримала сенсор на 12 Мп.

Для смартфона заявлено 7 років програмної підтримки, включаючи оновлення операційної системи та патчі безпеки. З коробки новинки працюватимуть на Android 14 з оболонкою One UI 6.1.

Вартість флагмана починається від 1299 $ за версію на 256 ГБ, варіант на 512 ГБ коштує 1419 $, а топова модифікація на 1 ТБ коштуватиме 1659 $. У Україні ціни будуть такі:

Samsung S24 Ultra (12/256 ГБ) – 65700 гривень
Samsung S24 Ultra (12/512) – 72200 гривень
Samsung S24 Ultra (12/1 ТБ) – 81400 гривень

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.