Злиття” у мережу відомостей про роздачу повісток: українців попередили про суворе покарання

Українські правоохоронці регулярно блокують Telegram-канали та інші інформаційні ресурси, де повідомляється про роздачу повісток.

Адвокат Руслан Ткаченко розповів в інтерв’ю “Суспільному”, що загрожує власникам Telegram каналів, які зривають мобілізаційні заходи.

Юрист пояснив, що наразі в Україні немає закону, який би забороняв мати Telegram канали, чи створювати сторінку в будь-якій інші соціальній мережі. Але є заборона розповсюджувати інформацію, яка загрожує безпеці України. Сюди відноситься розповсюдження фотографій роботи ППО, переміщення військової техніки, а також попередження чоловіків про мобілізаційні заходи, які проходять в тому чи іншому місці.

Яке покарання загрожує адміністраторам таких Тelegram-каналів

За це передбачена кримінальна відповідальність від 5 до 8-ми років позбавлення волі. Такі злочини є тяжкими і підпадають під категорію злочинів проти держави. Відповідальність дуже сувора, – попередив Руслан Ткаченко.

Водночас він уточнив, якщо в Тelegram-каналі є якісь посилання загального характеру, без конкретизації, без чіткого позначення місць, де це відбувається, то такі дії можуть не підпадати під кримінальну відповідальність.

Раніше ми розповідали, що нову категорію чоловіків хочуть звільнити від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.