Мобілізація і нова редакція змін від Кабміну: чого очікувати

11 січня У Верховній Раді почали розгляд скандального мобілізаційного законопроєкту №10378, який повинен був удосконалити окремі питання мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але нардепам не сподобався цей законопроект у його початковому вигляді, адже, якісь положення прямо порушували права людини, якісь не були оптимально сформульовані, тому його направили на доопрацювання назад в Кабмін.

Як напередодні заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, всі політичні сили розуміють і підтримують необхідність мобілізації. Тепер уряд має підготувати нову редакцію мобілізаційного закону. Більше того, за словами міністра оборони Рустема Умерова, – нова редакція вже готова.

Нашим бійцям потрібна ротація та відпустка. Нашим воїнам потрібна можливість відновитися. Наші воїни мають право знати, що на них чекає, і вони мають право планувати власне життя поза війною. Тому законопроєктом про мобілізацію планується встановити чіткий термін служби, ротації та ще багато важливих пунктів, які турбують наших солдатів. Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки», – сказав міністр оборони України Рустем Умеров.

Напередодні він написав, що найближчим часом документ буде направлено на затвердження Кабінету Міністрів. Ну, а потім, відповідно, він знову піде до Верховної Ради, де його знову будуть обговорювати в комітетах, а вже потім голосувати у парламенті – якщо до цього дійде.

Раніше ми розповідали, що електронний реєстр “Оберіг” буде розширено, що це означає для військовозобов’язаних.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.