Групи інвалідності для відстрочки скасують: чим замінять

Нардепка Олена Мошенець розповіла, як у новому законопроєкті про мобілізацію передбачається відстрочка для людей з інвалідністю.

За її словами, у новому мобілізаційному законопроекті величезна увага приділена призову людей з інвалідністю. Про це вона розповіла в ефірі телемарафону.

В останньому варіанті законопроекту про мобілізацію пропонується давати відстрочку не за групою інвалідності, а за конкретними захворюваннями.

Є різні люди з інвалідністю. Тобто, одним чоловікам інвалідність дійсно може мішати проходження військової служби, а іншим ні. Наприклад, люди в яких відсутня половина щитоподібної залози, у них 2-група інвалідності, але вони можуть виконувати бойові завдання, як і всі інші здорові чоловіки. Таким чином пропонується оцінювати людину не по групі інвалідності, а по стану здоров’я. Якщо хвороба прогресує, то ніхто такого чоловіка брати на службу не буде, але якщо чоловік з інвалідністю може виконувати бойові завдання або забезпечувати тил, то такі чоловіки повинні бути залучені до збройних сил” – сказала Мошенець.

Нардепка додала, що ці моменти взяті до уваги і над ними працюють відповідні органи.

Як повідомлялося раніше, Кабмін офіційно відкликав законопроєкт №10378 щодо посиленої мобілізації для його доопрацювання. Міністр оборони Рустем Умеров анонсував підготовку нового законопроєкту. Найближчим часом оновлений документ буде направлено на затвердження в уряд.

Раніше ми розповідали, що електронний реєстр “Оберіг” буде розширено, що це означає для військовозобов’язаних.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.