Закон про мобілізацію: щоб отримати відстрочку прийдеться відвідати ТЦК

Загальна мобілізація в Україні тримає, тому на військову службу можуть бути призвані чоловіки віком від 18 до 60 років. Однак деякі особи можуть отримати відстрочку. Про те, хто має право на відстрочку та як її отримати розповіла адвокат Діана Тернова в коментарі “РБК-Україна”

В Україні зараз декілька категорій громадян мають право на відстрочку від служби, однак варто враховувати, що вона не надається автоматично навіть за наявності поважних причин.

Тому чоловіку, який має право на відстрочку, потрібно зібрати певні документи, написати заяву та особисто з’явитися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

На моїй практиці, мені трапляються багато чоловіків, коли вони мають право на відстрочку від військової служби, але все одно захищають батьківщину. Тут потрібно наголосити, що право на відстрочку – це право і його ще потрібно реалізувати — заявила Діана Тернова.

Повний список осіб, які мають право на відстрочку, прописаний у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, і для його отримання треба обов’язково враховувати кілька важливих моментів.

Наприклад, якщо потрібно написати заяву, то важливо поставитися до цього відповідально. У ній необхідно аргументовано та стисло викласти всі обставини, а також прикріпити Закон України, який встановлює право громадян на відстрочку. У заяві мають бути всі документи і в тому числі проходження ВЛК.

Потрібно пам’ятати, що отримати відстрочку можна тільки на підставі військово-облікового документа. Таким документом наразі є військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Тому чоловіку обов’язково потрібно буде пройти лікарську комісію, адже без неї, заява на відстрочку не буде розглядатися.“, — зазначила Діана Тернова.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.