Стало відомо, що Польща буде робити з ухилянтами: рішення неочікуване

Уряд Польщі не буде депортувати військовозобов’язаних громадян України, але готовий створити умови для того, щоб вони самостійно поїхали з країни.

Про це в інтерв’ю іноземним журналістам заявив очільник комітету закордонних справ “Сейму” Павел Коваль. За його словами, Польща демократична країна і не може депортувати іноземних громадян, якщо вони не порушили законів. Однак він пояснив, що Польща може створити умови для того, щоб українські чоловіки самі поверталися додому.

Що пропонує депутат польського “Сейму” Павло Коваль

Отже, Павло Коваль пропонує проводити перевірку українських чоловіків під час їхнього працевлаштування на роботу чи продовження терміну перебування в ЄС. Зокрема, він запропонував створити базу з Україною, де можна було б побачити, чи була людина призвана в армію на батьківщині та чи не розшукує їх ТЦК. Якщо відповідь позитивна, то чоловіку буде відмовлено у працевлаштуванні та продовженні статусу тимчасового захисту. Звісно, людина без роботи, грошей та ще й в нелегальному становищі довго не зможе протриматися. Тому чоловік буде змушений повернутися в Україну самостійно.

Раніше ми розповідали, що електронний реєстр “Оберіг” буде розширено, що це означає для військовозобов’язаних чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.