Електронний реєстр “Оберіг” буде розширено: що це означає для військовозобов’язаних

Електронний реєстр військовозобов’язаних скоро буде синхронізований з державними реєстрами, що дасть можливість краще проводити мобілізаційні заходи.

Про це розповів начальник відділу зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

За його словами, електронний реєстр уже працює, але синхронізації з державними реєстрами поки немає. Однак, у Верховній Раді скоро ухвалять законопроєкт, який дозволить синхронізувати систему з державними реєстрами.

Наприклад, якщо чоловік працює в Києві і сплачує там податки, а приписаний в іншому місці, то це буде відображено в базі. Таким чином, за допомогою синхронізації в ТЦК будуть знати точне місцезнаходження чоловіка, якщо він користується державними послугами або працює офіційно.

Також в системі “Оберіг” скоро появиться електронний кабінет та електронний військовий квиток. Це передбачає законопроєктом №10378.

Фітьо підкреслив, що синхронізація значно спростить постановку військовозобов’язаних чоловіків на військовий облік.

Зараз багато чоловіків переховується від військкомату, але вони повинні зрозуміти, ми воюємо з сильним ворогом, тому нам потрібні непопулярні рішення серед населення, щоб продовжити мобілізацію. І обов’язок кожного чоловіка стати на військовий облік після 24 лютого, але як ми знаємо мільйони чоловіків зараз знаходяться в тіні. З приходом синхронізації це стане неможливим, адже навіть проїзд через блокпост і відвідування лікарні буде відображатися в системі – розповів Володимир Фітьо.

Раніше ми розповідали про оновлений список хвороб, за якими громадянина можуть мобілізувати.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.