В Німеччині розповіли про мобілізацію українців

Сьогодні в Німеччині перебуває майже 200 тисяч українських чоловіків мобілізаційного віку. Українська влада закликала їх повернутися додому, щоб захищати Батьківщину. Тим часом уряд Німеччини відреагував на заклик українських колег щодо мобілізації українців, які знаходяться на їхній території.

Федеральний міністр юстиції Марко Бушман прокоментував ідею можливої ​​депортації українця в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

Німеччина нікого не може силоміць відправити воювати. І депортувати біженця, який не порушив німецьких законів, також не мають права. Німеччина є правовою державою та дотримується принципів верховенства права.” – сказав Марко Бушман

Також він додав, що розуміє прагнення українського уряду повернути українських чоловіків з-за кордону на військову службу. Цей заклик є законним. Але в Німеччині не будуть нікого змушувати іти воювати.

Зазначається, що в Німеччині на 2024 рік знаходиться 189 тисяч чоловіків призивного віку(від 18 до 60 років). Однак, нікого з них видавати Україні не будуть.

В Україні прекрасно зрозуміли, що ніхто з Європи не буде видавати їм чоловіків, тому активно придумують різні законопроекти, які змусять чоловіків вернутися на батьківщину. Один з таких законопроектів № 10378, в якому прописані нові заборони для чоловіків, а саме:

  • заборона на проведення операцій з рухомим і нерухомим майном;
  • обмеження права на користування і розпорядження коштами та іншими цінностями;
  • призупинення отримання пільг і послуг від держави тощо.

Але після скандалу, щодо антиконституційних обмежень, в профільному комітеті повідомили, що допрацюють законопроект, тому деякі заборони буде прибрано.

Більш детальніше про законопроєкт № 10378 ми розповідали в цій статті.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.