У Дії повідомили про добровільну мобілізацію операторів дронів без ТЦК

Збройним силам України потрібні оператори дронів, тому їх планують активно залучати за допомогою рекрутингу, а не силою.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що розробники проекту з цифрового рекрутингу у ЗСУ завершують підготовчу роботу.

Ми вже запустили кілька бета-тестувань з бригадами, шукаємо таргетованих пілотів-операторів для роти ударних дронів. Зараз ми тестуємо процес, щоб побачити, скільки людей хочуть вступити до лав ЗСУ добровільно, – пояснив Міністр.

 

За словами Федорова, цифровий рекрутинг дозволить мотивованим чоловікам не тільки бачити куди вони підуть служити, а й хто буде їхніми командирами.

Також усім претендентам пояснюють, що приставляє собою оператор дрона, скільки триває навчання, яка небезпека є в даній професії, які бойові завдання буде виконувати чоловік тощо. Михайло Федоров запевнив, що в скорім часі появляться і інші професії в цифровому рекрутингу, головне почати та показати людям, як воно все буде працювати.

Потрібно перебудовувати систему. Систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги та досвід, який буде, – пояснив глава Мінцифри.

Також Федоров додав, що звісно ТЦК ніхто не замінить зараз, адже навряд чи найдеться 500 тисяч мотивованих чоловіків, які хочуть іти служити сьогодні. Але він висловив надію, що все-таки в майбутньому це буде можливо.

Раніше ми розповідали, що Залужний висунув ультиматум депутатам щодо мобілізації: жорсткі умови Головнокомандувача.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.